En bild kan alltid bli snyggare

Tips om Photoshop - Fyra Punkter AB - Mediapartner att lita på
Tips om Photoshop - Fyra Punkter AB - Mediapartner att lita på

På Fyra Punkter har vi haft bilden i fokus allt sedan starten 1974. Vi vet hur du får bilden att se så bra ut som möjligt. Vi vill dela med oss av vår kunskap, så här kommer några tips.

 1. Oavsett hur din bild ser ut så går den alltid att förbättra och snygga till. Kanske är bilden tagen i dåligt ljus och med mobiltelefon? Ingen fara. Vi vet hur du påverkar bilden på bästa sätt för att få ut det bästa av bilden. Vi kan hjälpa dig med nästan allt. Här är några saker vi kan hjälpa dig med:
  • Göra bilden ljusare
  • Ge bilden mer färg och lyster
  • Lyfta skuggorna och synliggöra detaljer som du inte trodde fanns med i bilden
  • Ta bort detaljer i bilden
  • Modifiering av befintliga bilder så att du inte behöver fotografera nytt (bråkdelen av kostnaden jämfört med om du anlitar en fotograf)
 2. Känner du till att Photoshop kan göra jobbet smidigare för dig? Låt säga att du har 60 bilder i tif-format som du vill göra om till jpg. Då behöver du inte göra jobbet manuellt, bild för bild, utan du kan låta Photoshop göra jobbet åt dig. Gör så här:
  • Gå till arkiv-menyn i Photoshop, leta upp ”skript” och sedan ”bildbearbetare”. Välj sedan mappen där bilderna du vill ändra ligger och vilka övriga inställningar du vill göra. Det går till exempel att lägga med olika makro för att exempelvis lägga mer kontrast på bilderna.

Låter det krångligt? Vi hjälper dig gärna. Vi är Photoshop-experter och det som för många tar lång tid i anspråk, gör vi blixtsnabbt. Det behöver alltså inte bli dyrare att anlita proffs, om du värderar tid. Medan vi jobbar med dina bilder hinner du göra annat.

Kom igång och kontakta

null

Björn Lundqvist

Photoshop / Prepress / IT / Projektledning

E-post: bjorn@fyrapunkter.se
Mobil: 0702444653