Varför göra en företagsfilm?

Tips om video - Fyra Punkter AB - Mediapartner att lita på
Tips om video - Fyra Punkter AB - Mediapartner att lita på

Om en bild säger mer än tusen ord, hur många ord säger då rörlig bild? Matematiken säger oss att en minuts video motsvarar ca 1.8 miljoner ord. Baserat på detta, tänk hur många problem och missuppfattningar du kan undvika med en video.

Vi vet att många föredrar att titta på en video istället för att läsa en text. Här nedan ska vi förtydliga varför du ska använda video och rörlig bild i din marknadsföring.

  • Kostnadseffektiv: Det kostar ingenting att varken spara, sprida eller distribuera video. Du kan spara eller dela den på en USB-sticka, Youtube, webbsida, Facebook, Instagram, dator, surfplatta, smartphone mfl. Det kostar heller inget att titta på den, du och dina kunder kan se den om och om igen, helt kostnadsfritt!
  • Jobba dygnet runt: Med online video får du en ständig närvaro i marknaden, dvs, ditt företag stänger aldrig eftersom en potentiell kund alltid kan titta på din video. Din video kommer att vara en säljkanal till dig och hela ditt bolag varje gång den spelas upp eller matchar en sökning på en sökmotor. Detta betyder också att videon kommer att boosta spridandet av ditt varumärke!
  • Youtube är en genväg till synlighet: Youtube är en blandning mellan sociala medier och sökmotorer. Enligt statistiken är Youtube den näst största sökmotorn i världen. Youtube ägs av Google, vilket gör att Google främjar Youtubes träffar i sökresultat framför andra sociala medier och webbsidor. Klart att du ska synas där med ditt företag och varumärke.
  • Du stärker ditt varumärke: Videon har en enorm kraft. Med video kan du framföra en starkare och mer professionell image av ditt varumärke. En flexibilitet som du får svårt att nå med andra medier. Du kan också nå nya marknader och målgrupper helt kostnadsfritt. Med videon kan du förstärka relationer med befintliga kunder och/eller skapa nya relationer med potentiella kunder. En väl planerad video framför även en känslomässig uppfattning om ditt företag. Hur vill du uppfattas och varför ska man välja dig?
  • Utnyttja den människokroppen: Hjärnan fungerar per associationer. När man tänker på ett ord eller koncept så associerar vi det direkt till bilder. Forskning säger oss att cirka 90% av all information i hjärnan är bilder. På videon kan vi använda ansiktsuttryck som kan förmedla koncept eller känslor som är ytterst svåra att framföra subjektivt när man använder sig av text. Videon är också rörlig bild där rörelsen fångar vår uppmärksamhet på ett helt annat sätt än text.
  • Mest kompletta media: Det finns inga andra media som video. Videon kan kombinera rörlig bild, stillbild, text och ljud. Tänk hur kraftfull en video kan vara. Du kan förmedla budskap på ett sätt som alla mottagare kan associera till.
  • Du når bredd: Video kan användas och delas virtuellt på alla sociala medier. Dessutom kan du mejla den, visa på TV, egna skärmar på mässor, surfplatta vid ett besök hos en kund, projektor i konferensrummet eller på en föreläsning. Du har alltid videoklippet med dig eftersom den finns lagrad på alla dina digitala forum.

Kom igång och kontakta

null

João Figueiredo

Projektledare Webb / Digital Marknadsföring

E-post: jf@fyrapunkter.se
Mobil: 072-240 86 36